Újdonságok és összefoglaló a CES digitális vásárról

A pandémia hatással volt a vásárok működésére, ezért vált az idei CES, amelyet általában Las Vegasban rendeznek, pusztán digitális verzióvá. Milyen újdonságokat mutattak be ezen a vásáron?

obr

A Consumer Electronics Show (CES) a világ legnagyobb fogyasztó elektronikai szakkiállítása, amelyet 1967 óta évente rendeznek Las Vegasban. Ez az a hely, ahol rendszeresen megjelennek olyan újdonságok, amelyek abban az évben kaphatók lesznek a világpiacon.

Az egészség az első helyen

cessAz idei évben a vásár nagyobb hangsúlyt fektetett az orvosi elektronikára, az "egészség, wellness és fitnesz" kategóriára, azaz olyan órákra és karkötőkre, amelyek technológiája segít abban, hogy fittek maradjunk, figyeljük az összes lehetséges egészségügyi paramétert, és közvetlenül tájékoztassuk róluk az orvosunkat. Például egy MedWand készüléket mutattak be, amelynek segítségével a beteg megméri saját vérnyomását és hőmérsékletét, majd az adatokat elküldi magának az orvosnak. További újdonság a BioButton, amely egy érme méretű hordható eszköz, amely folyamatosan méri a hőmérsékletet, a pulzusszámot, a légzésszámot és elemzi az összes érték menetét. Képesnek kell lennie arra, hogy időben figyelmeztesse a Covid-19 betegség kialakulására utaló változásokat. Vagy talán egy továbbfejlesztett Galaxy Watch 3 EKG érzékelőkkel.

 

Szórakozás

sachyA fejlesztők nem feledkeztek meg a játék kütyükről sem, amelyek nagyszerűek lesznek a kijárási tilalom időszakában. Sakkozhat például egy olyan ellenféllel, aki a világ másik oldalán van, és a figurák az ellenfél mozdulatának megfelelően mozognak - ezt az újdonságot a Square Off vállalat mutatta be. A szórakoztató elektronika igazán érdekes darabja a WOWCube System kocka volt. Ez egy innovatív interaktív játékplatform, amelyre részben a híres Rubik-kocka formája és tulajdonsága jellemző. Az iPhone-ban található megfelelő alkalmazáson keresztül letöltött játékokat áthelyezheted erre a "konzolra", vagy akár saját játékokat is programozhatsz bele.

 

 

 

Intelligens otthon

mobAz idei CES-en bemutatták a BOOST CHARGE TrueFreeedom Pro vezeték nélküli töltőpadokat, amelyek több eszköz egyidejű töltését is lehetővé tették. Az Airthings bemutatta a Wave mini terméket, amely a penészesedés kockázatának indikátoraként szolgál, és a beltéri levegő állapotáról is tájékoztat. A U by Moen intelligens csap leegyszerűsíti az életet. Hanggal vagy érintkezés nélkül vezérelheted, különféle beállításokat állíthatsz be, és a vízfogyasztásról is tájékoztat.