Okos ventilátor - a meleg, nyári napok segítője

Biztos el tudsz képzelni egy olyan helyzetet, amikor forró nyári nap van, de annyira elfoglalt vagy, hogy elképzelhetetlen a medencénél fekve tölteni a napot. Ebben az esetben olyan körülményeket kell teremteni az irodádban vagy a dolgozószobádban, hogy a munka ne váljon könyörtelen rabszolgasággá. A ventilátorok legfontosabb előnyei kétségtelenül a hordozhatóság, a kedvező ár, a méret és a diszkrét kialakítás.

ventilatorDe mi különbözteti meg az intelligens ventilátort a hagyományos ventilátortól?

A fő különbség a klasszikus és az okos ventilátor között a vezérlés lehetősége. Az intelligens ventilátor hangvezérléssel vezérelhető hangasszisztensek segítségével vagy a SmartLife mobilalkalmazáson keresztül. Ennek köszönhetően nem kell többé kézzel manipulálnod a ventilátoron található kezelőszervekkel, hanem kényelmesen, a székedből adhatod ki a parancsot, és az intelligens ventilátor teljesíti a kívánságaidat.

Ez a praktikus készség jól jön majd, amikor a kanapén pihensz vagy az ágyban fekszel. A mobilalkalmazásban azt is beállíthatod, hogy a készülék mennyi ideig működjön. Ha tehát lefekszel, és azt szeretnéd, hogy a ventilátor néhány óra múlva kikapcsoljon, csak kattints a mobiltelefonodban lévő gombra. Természetesen használhatod a klasszikus vezérlési módszereket is, például a távirányítót vagy a kézi vezérlést. Így nem jelent problémát, ha ezt a terméket egy nagy háztartás számára vásárolod meg, ahol egyszerre több generáció él. Mindenki megtalálhatja a kedvenc vezérlőjét, és teljes mértékben élvezhetitek a terméket.

Egy másik jelentős különbség a teljesítményében rejlik. Az intelligens ventilátor esetében 4 különböző fúvási mód közül választhatsz a piacon kapható számos klasszikus ventilátorra leginkább jellemző 3 fúvási mód helyett.  Egy másik különbség, hogy a klasszikus 3 lapátos ventilátorhoz képest az intelligens ventilátor 7 lapátos, ami több mint a duplája.

Telepítés néhány lépésben

A ventilátor csatlakoztatása a TUYA Smart mobilalkalmazáshoz egyszerű. Nem tart tovább néhány percnél. A következő szakaszokban végigvezetünk a teljes folyamaton.

  • Miután sikeresen telepítetted a SmartLife alkalmazást iOS vagy Android okoseszközödre és létrehoztál egy felhasználói fiókot, győződj meg róla, hogy a ventilátort csatlakoztattad a tápegységhez. Ugyanakkor a ventilátornak "párosítási" üzemmódban kell lennie (a kapcsológombot legalább 5 másodpercig nyomva kell tartani). Amint a ventilátor kék fénye villogni kezd, a készülék készen áll a telefonhoz való csatlakozásra.
  • Magában az alkalmazásban a ventilátor azonnal új eszközként jelenik meg. Add hozzá a "Go to add" és a "+" gombra kattintva. A rendszer felkér, hogy válaszd ki és add meg a Wi-Fi hálózat bejelentkezési adatait, amelyhez a ventilátor ezután csatlakozni fog.
  • A csatlakozási folyamat nem tarthat több tíz másodpercnél tovább. A sikeres párosítás után átnevezheted a ventilátort.
  • A folyamat befejezéséhez nyomd meg a "Kész" gombot.

ventilator instalace

A vezérlés gyerekjáték

Végeztünk a csatlakoztatással. Most jön a mókás rész.

Az alkalmazás teljesen helyettesíti az összes gombot a ventilátoron és magán a vezérlőn (amely minden csomagban benne van). Maga a vezérlőpanel kialakítása nagyon intuitív.

  • A "Kapcsoló" lehetővé teszi a ventilátor be- és kikapcsolását.
  • A "Wind Speed" 18 fokos fúvási intenzitást kínál. A "Friss", "Természetes", "Intelligens eszköz" és "Alvás" gombokkal lehet váltani a különböző üzemmódok között. A ventilátor alkalmazkodik a Te aktuális igényeidhez.
  • A "Countdown" időzített kapcsolóbeállítást kínál arra az esetre, ha elaludnál, és nem szeretnéd, hogy a ventilátor egész éjjel rád fújjon.
  • A "Left-and-Right-Swing" a fej oldalirányú forgását aktiválja. Beállítható egy konkrét hely is, ahová a ventilátor irányulni fog.

A "Fény" kapcsolóval kapcsold ki a kijelző háttérvilágítását a ventilátorlábon, hogy ne zavarjon. A "Hang" gomb hasonlóan arra szolgál, hogy kikapcsolja a ventilátor hangos válaszát az egyes parancsokra.

ventilator aplikace

 Ha már vásároltál néhány más terméket, amelyek a SmartLife alkalmazáson keresztül működnek, az intelligens ventilátor remek kiegészítője lesz az intelligens otthonodnak, és tökéletesen illeszkedik az informatikai ökoszisztémába, amelyet a SmartLife alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhetsz.