Mi mindent tud egy okos kilincs vagy zár, és hogyan könnyítheti meg az életed?

Te is az a típus vagy, aki mindig keresi a kulcsait? Gyermekeid olyan gyakran veszítik el a kulcsaikat, hogy az őrületbe kergetnek? Vagy Jak vybrat kliku blog (1)egyszerűen csak odavagy az intelligens otthoni megoldásokért, és a smart technológia egyszerűen csak vonzó számodra? Nézzük meg, mit tehet érted egy okos kilincs.
 
Hogyan működik?

Az okos kilincsek és zárak elsősorban lehetővé teszik az ajtók kulcs nélküli nyitását. A kilincsek egy alkalmazással működnek, amely segítségével mindent beállíthatsz, amire szükséged van. Egyes típusok arra is képesek, hogy adatokat tároljanak arról, hogy mikor és ki nyitotta ki az ajtót, így szükség esetén könnyen nyomon követheted az érkezőket és távozókat. Természetesen egyedi kódot, ujjlenyomatot vagy akár kártyát is hozzárendelhetsz több felhasználóhoz. Korábban minden ajtókilincsen volt egy számkód bevitelére szolgáló számlap is. A letisztult dizájn kedvelőinek jó hírünk van, a mai kilincsek számlapos és számlap nélküli változatokban is kaphatók.

Milyen módon tudom kinyitni az ajtót az okos kilinccsel?

1) Alkalmazással a mobiltelefonban
Egyszerűen töltsd le az alkalmazást a mobiltelefonodra, melynek köszönhetően Bluetooth-kapcsolaton keresztül könnyen kinyithatod.
2) Ujjlenyomattal
Az ujjlenyomat-olvasó lehetővé teszi, hogy az ujjlenyomatoddal nyisd ki.
3) Belépőkártyával
Egyes kilincsek belépőkártyákkal rendelkeznek, amelyek segítségével gyerekjáték a nyitás.
4) Számkód megadásával
A számlappal ellátott kilincsek egyedi PIN-kód megadásával nyithatók.
5) Távirányítóval
Egyes kilincseket távirányítóval is ki lehet nyitni.

Mennyire bonyolult egy okos kilincs beszerelése?

Meglepően egyszerű. A beszerelés nem bonyolultabb a hagyományos ajtóbeszereléseknél. Minden ajtókilincshez tartozik egy kézikönyv, melynek segítségével a beszerelést könnyen elvégezheted. Munkádat megkönnyíti a kilincs méretének helyes megválasztása (mm-ben), amikor is a távolság megfelel a kilincs és a zár furatainak eredeti távolságának (mindig a két furat közepétől mérve). Ha nem akarsz a távolsággal bajlódni, akkor egyszerűen választhatsz olyan kilincs típust, amely külön zárral és külön kilinccsel rendelkezik (azaz a zár és a kilincs nem egy panel része, hanem két különálló darab, ahogy az alábbi képen látható). Ha a beszerelés során mégis elbizonytalanodnál valamiben, kollégáink a technikai ügyfélszolgálaton szívesen adnak tanácsot.

Mennyire nehéz egy okos zárat telepíteni?

Az okos zár telepítése még az okos kilincs felszerelésénél is egyszerűbb, és biztosak vagyunk benne, hogy te is könnyűnek találod majd. 

Megbirkózik a kilincs a rossz időjárással is?

Igen, kínálatunkban olyan kültéri kilincsek is szerepelnek, amelyek ellenállnak a víznek, pornak és egyéb káros hatásoknak. Ha éppen ilyen kilincset szeretnél, válassz például a következő modellek közül: BOT Okos kilincs TTLock H1 72mm. Ha azt tervezed, hogy a kilincset kültéren, közvetlen időjárásnak kitett területen fogod használni, ne feledkezz meg arról, hogy minőségi elemeket vásárolj, amelyek jobban bírják ezt a terhelést, és általában hosszabb ideig tartanak.

Távolról is ki tudom nyitni az ajtót?

Igen. Erre a célra Gateways-ek használatosak, amelyeket külön kell megvásárolni. A kilincs ezután a Gateway segítségével a világ bármely pontjáról csatlakozik az alkalmazáshoz WiFi-n keresztül. Ezután kinyithatod az ajtót, vagy beállíthatod a hozzáférést (akár időkorlátozással is) bárkinek, akinek szüksége van rá. Bárhonnan.

Szükségük van az okos kilincseknek elektromos áramra?

Nem. Minden kilincsünk AAA ceruzaelemmel működik. Ezért a kilincs beszerelése nem jár a ház elektromos vezetékeinek módosításával.

Mi történik, ha a kilincsben lemerülnek az elemek?

Minden kilincsünk elemmel működik, melyeknek üzemideje normál körülmények között akár 10 hónap is lehet. Az alkalmazásban találsz egy elemállapot-jelzőt, így mindig láthatod, hogy van-e még elég időd a cserére. Ha az elemek lemerülnek, az alkalmazás előre figyelmeztet téged a csere szükségességére. Ha a kilincs mégis véletlenül lemerülne, nem kell aggódnod. Minden kilincsünk rendelkezik tartalék kézi nyitókulccsal, és egyes modellekhez tartalék áramforrás (pl. powerbank) is csatlakoztatható.

Okos kilincset vagy okos hengerbetétet (okos zárat) akarok? 

Minden attól függ, hogy mit vársz az okos ajtónyitástól. Az okos kilincs minden ajtónak a dizájneleme. Az okos zárak visszafogottabbak és könnyebben felszerelhetők. Ha legalább alapvető szerszámok (például csavarhúzó) vannak otthon, a cseréjük percek kérdése. Tehát a döntés, hogy melyiket részesíted előnyben, teljes mértékben rajtad múlik. 

Az okos kilincshez klasszikus hengerbetét is kell (klasszikus FAB kulcsos zárbetét)?

94-2_hafa4d7f25a854a3d94cb3a51d372a07cx (1)Nem kell. Rajtad múlik, hogy kihasználod-e. A henger egy klasszikus kulccsal nyitja és zárja az ajtót. Ha azt szeretnéd, hogy az okos ajtónyitást egy klasszikus ajtónyitással (azaz szépen, régimódian, kulccsal) kombinálni tudd, akkor mindenképpen a hengerbetétet fogod használni. Néhány ajtókilincsünkhöz klasszikus hengerbetét is jár, de használhatod azt is, amelyik már otthon megvan. Ennek előnye, hogy nem kell a régi kulcsaidat újakra cserélned. Az egyetlen bökkenő, hogy ellenőrizned kell, hogy a régi hengerbetét mérete megegyezik-e az okos kilincshez való hengerbetét méretével. Ha számodra elég az okos ajtónyitás, és szeretnél megválni a kulcsaidtól, akkor mindenképpen megteheted, hogy lemondasz róla, és csak egy okos kilincset vásárolsz. Egy különálló, FAB furattal nem rendelkező intelligens kilincs vásárlása az ideális megoldás, például akkor, ha a belső térbe való kilincset választod.

Tuya Smart vagy TTLock alkalmazást szeretnék?  

Kilincseink a Tuya Smart (Smart Life) és TTLock alkalmazásokat használják. Mindkét alkalmazás ingyenes. A legjobb tapasztalataink ezekkel az alkalmazásokkal vannak, és tudjuk, hogy megbízhatóan működnek. Ha már van olyan termék az otthonodban, amely támogatja a Tuya Smart/Smart Life alkalmazást, vagy ha a jövőben több okosotthon-terméket szeretnél vásárolni, fontold meg egy olyan kilincs beszerzését, amely működik ezzel az alkalmazással. A jövőben mindent könnyedén csatlakoztathatsz, megkönnyítve ezzel a munkádat, és sok időt spórolhatsz meg a keresgéléssel. A webáruházunkban található termékek nagy része működik ezzel az alkalmazással, így könnyebb dolgod lesz a termékek párosításával. Ha viszont részletesebb beállításokat igényelsz a kilincstől, vagy több kilincset szeretnél az épületbe telepíteni, akkor a TT Lock alkalmazást ajánljuk. Nem tudod, hogy mit kell tenned? Ne habozz, fordulj technikai ügyfélszolgálatunkhoz, kollégáink szívesen adnak tanácsot. 

Az alábbiakban videókat találsz, amelyek bemutatják, hogyan működik egy intelligens kilincs vagy intelligens zár, és milyen nehéz egy intelligens zár telepítése: