3 tipp, hogyan spórolj az okos konnektorral

Vásároltál egy intelligens konnektort, és szeretnéd tudni, hogyan érheted el a kívánt megtakarítást? Eláruljuk, hogy mire kell figyelned az okos konnektorral, vagy hogyan szabályozhatod az energiafogyasztásodat egy mobilalkalmazás segítségével.

Az okos konnektor egyszerű telepítése

3 tipy jak uspořit s chytrou zásuvkou (1)Az okos konnektorok számos előnyt rejtenek. A legnagyobb kétségtelenül az, hogy nem igényelnek semmilyen beavatkozást az elektromos vezetékekbe. Így már most elkezdheted az okos otthon kialakítását. Valójában egy okos konnektort konkrétan percek alatt üzembe helyezhetsz - csak csatlakoztasd egy meglévő aljzathoz, csatlakoztasd WiFi-hez, és párosítsd az okostelefonodon lévő alkalmazással. 

Tökéletes időzítés

Az első tipp, amellyel nem kis összeget takaríthatsz meg, hogy a készülékek indítását és leállítását az általad megadott időpontra ütemezd. Ha például azt szeretnéd, hogy az irodádban azonnal meleg legyen, amint megérkezel, állítsd be a fűtőtestet úgy, hogy néhány perccel azelőtt kapcsoljon be, hogy belépnél az irodába. Még csak gondolnod sem kell a kikapcsolására - egyszerűen előre beállíthatod az alkalmazás segítségével.  

Tartsd ellenőrzés alatt az energiafogyasztásodat

chytrá zásuvka2 (1)Egy másik módja annak, hogy a legtöbbet hozd ki az okos konnektorból, az energiafogyasztás nyomon követése. A BOT Okos konnektor S1 fogyasztásmérővel képes erre. Ebben az esetben is ragaszkodunk a már említett okostelefonos alkalmazáshoz. Ebben az alkalmazásban nyomon követheted, hogy az adatok eltérnek-e a gyártó által garantáltaktól, beállíthatod az egyes eszközökre vonatkozó határértékeket, vagy egyszerűen csak megtudhatod, hogy hol kezdj el takarékoskodni.

Vezéreld a készülékeket távolról

A párosított konnektorokkal és alkalmazásokkal a kanapédról kényelmesen nyomon követheted, hogy mely készülékek futnak teljes sebességgel. Így távolról, kényelmesen kikapcsolhatod őket. Égve maradt a villany az előszobában, de nincs kedved kikelni az ágyból? Ez sem probléma - egyszerűen kapcsold le a villanyt a mobiltelefonoddal. Ha nyaralni készülsz, akár rendszeresen felkapcsolhatod például a hálószobai lámpát is. Ezzel megvédheted a házadat a hívatlan vendégektől, akik a nyaralásod alatt célba vehetik a házadat.

Lehet, hogy már biztos vagy benne, hogy otthonodnak egy intelligens konnektorra van szüksége. Még többet a Miért érdemes okos konnektort vásárolni cikkben olvashatsz.