Miért érdemes okos konnektort vásárolni

Az okos dugalj megvásárlásának több oka lehet, a praktikusaktól a játékosabbakig. Az intelligens dugalj egyszerűen és gyorsan átalakítja klasszikus eszközeidet és készülékeidet, közelebb kerülve egy okosabb otthonhoz. A aljzat segíthet az energiafogyasztás megtakarításában és szabályozásában, a készülék indítási vagy leállítási idejének beállításában, vagy a készülék távoli be- és kikapcsolásában.Chytra zasuvka

Vezérlés mobilalkalmazáson keresztül

Az intelligens aljzat vezérlése egyszerű és intuitív. Lehetőséget kínál a készülék közvetlen be- és kikapcsolására, a készülék kikapcsolásának pontos idejének beállítására, valamint a készülék kikapcsolásának időtartamára vonatkozó visszaszámlálás beállítására. Az energia-fogyasztás megfigyelését szintén kínálja - az alkalmazás összefoglalja a fogyasztást egy bizonyos időszakra vonatkozólag. Több intelligens konnektorod is lehet otthonodban, és egyenként kezelheted őket a mobilalkalmazásodon keresztül.

Energiatakarékosság és fogyasztásszabályozás

Az időbeállításnak köszönhetően automatikusan elindíthatod vagy leállíthatod az egyes eszközöket. Ez például segít csökkenteni az olyan készülékek energiafogyasztását, amelyeket éjszaka lekapcsolhatsz az áramról, például televízió vagy számítógép. Azonban készen állnak arra a pillanatra, amikor ismét használatba lépnek. Nagy energiamegtakarítás érhető el olyan helyiségekben, ahol elektromos fűtéssel rendelkezel, és a kikapcsolás vagy bekapcsolás időpontjának meghatározása nagy hatással lehet a végső villanyszámládra.

További előny a készülékek energia-fogyasztásának figyelemmel kísérése, akár a gyártó által szolgáltatott adatok ellenőrzéseként, akár a megtakarítás motivációjaként, az egyes készülékek fogyasztási határértékeinek meghatározása és ezáltal például a használat gyakoriságának csökkentése.

A készülék beindításának és leállításának időzítése akár távolról is

A készülék bekapcsolásának időzítésére alkalmas példaként szolgálhat a vízforraló. Csak annyit kell tenned, hogy este töltsd fel a vízforralót vízzel, majd kapcsold be a készüléket és végül kapcsold ki az okos dugaljt mielőtt a vízforraló bekapcsol. Ezután a mobilalkalmazásban állítsd be, hogy az intelligens aljzat az ébresztőórával egy időben induljon, és ez további ok lehet arra, hogy időben felkelj. Ugyanígy beállíthatod például a lámpa kikapcsolását a hálószobádban - ha az ember időnként elalszik, és a lámpa még mindig világít, beállíthatod azt az időpontot, amikor az okos aljzat mindig kikapcsol, és a fény így már nem fog éjjel felébreszteni. Természetesen sokkal több használatra van lehetőség, csak át kell gondolni, hogy az aljzat melyik területen segíthet Neked.

A kényelem növelése otthonodban

Az intelligens aljzattal növelheted otthonod kényelmét, és távolról is kikapcsolhatsz például egy lámpát a szoba sarkában vagy a szomszéd szobában, így nem kell a meleg ágyból felkelned. A rádiót vagy a televíziót távolról szintén be- és kikapcsolhatod.

Egyszerű telepítés

Az intelligens aljzat telepítése nagyon egyszerű. Csak annyit kell tenned, hogy csatlakoztatod a fali aljzatba, összekötöd a WIFI hálózattal és letöltöd a mobilalkalmazást, amelyet az adott aljzathoz csatlakoztatsz. A teljes telepítés és beállítás nem tart tovább 15 percnél, ezután következhet az intelligens aljzat előnyeinek felfedezése.