Miért érdemes okos asztali lámpát, LED izzót vagy kapcsolót vásárolni

Otthonodat apránként tökéletesítheted különféle olyan eszközökkel, amelyek korábban statikusak voltak és amelyeket nem lehetett egyedileg beállítani vagy távolról vezérelni. Manapság olyan készülékek érkeznek a piacra, amelyek ezt lehetővé teszik a Bluetooth technológiának köszönhetően, amely a legtöbb mobiltelefonban megtalálható, vagy a WIFI hálózaton keresztül, amely mindannyiunk otthonában jelen van - egyszerűen csatlakoztathatjuk és vezérelhetjük az egyes eszközöket. Ezek közzé tartozhatnak az asztali lámpák, LED-izzók vagy kapcsolók. Ha már elkezdted az intelligens otthonod építését, további eszközöket csatlakoztathatsz az Amazon Alexa és a Google Assistant hangsegédekhez.

Chytra lampa

Okos asztali lámpa

Az okos asztali lámpa ideális segítséget nyújt az otthoni munka vagy szórakozás megvilágításához. A fény színét és intenzitását igényeid szerint, vagy a kívánt hangulatnak megfelelően beállíthatod. A beállítások közötti különbségek az intelligens asztali lámpa típusától függenek, de mindegyik biztosan kellemesebbé teszi az asztalnál végzett munkád. Gombokkal vezérelhető, vagy távolról mobilalkalmazással.

 

Chytra LED zarovka

Okos LED izzó

Az intelligens otthon következő hasznos kiegészítője az okos LED izzó. Az izzót távolról is vezérelheted mobiltelefonoddal, vagy használhatod átlagos izzóként. Az izzó WIFI hálózaton és egy mobilalkalmazáson keresztül kommunikál a telefonoddal. Az alkalmazáson belül módosíthatod fényerejét és színét, valamint a kényelem és az energiatakarékosság érdekében előre időintervallumot állíthatsz be. Így módosíthatod a fényt anélkül, hogy megszakítanád kedvenc tevékenységedet. Ezen kívül beállíthatod a lámpa automatikus kikapcsolását is, amellyel nem kevés villamosenergia-költséget takaríthatsz meg.

Chytry vypinac

Okos kapcsoló

Bemutatjuk az okos otthon utolsó eszközét, ami egy intelligens kapcsoló, melyet mobilalkalmazás segítségével távolról lehet vezérelni. A mobilalkalmazásban beállíthatod, hogy a lámpák mikor kapcsoljanak automatikusan be- vagy maradjanak kikapcsolva. Egyes kapcsolók lehetővé teszik a fényerősség módosítását is. A modern dizájnnak köszönhetően az okos kapcsoló további kiegészítője lehet intelligens otthonodnak.

A fent említett okos eszközöknek az az előnyük, hogy könnyen csatlakoztathatók, így szinte bárki csatlakoztathatja őket mobiltelefonjához.