Miért érdemes beszerezni egy okos vízforralót?

konvice bez víka_1A vízforraló nagyszerű segítője a forró italok szerelmeseinek. Különösen a tea szerelmesei fognak nagy gondot fordítani a kiválasztására. Számukra nem csak a dizájnról van szó, hanem a megfelelő funkciókról is, amelyek a tea elkészítését maximálisan megkönnyítik.

A piacon rengeteg vízforraló van, amelyek funkciójukban és kialakításukban is különböznek egymástól. Ma ebben a cikkben az okos vízforralók kategóriájával szeretnénk foglalkozni.

Mi mindent tud egy okos vízforraló? 

Természetesen a vízforraló esetében is, a víz minél gyorsabb felmelegítéséről és a lehető legkevesebb áram felhasználásáról van szó. Az intelligens vízforralók azonban számos más előnnyel is rendelkeznek:

konvice 21) Beállítható vízmelegítési hőmérséklet

 Az okos vízforraló könnyedén kezeli a klasszikus vízmelegítést 100°C-ig. Amit azonban értékelni fog, az az alacsonyabb, konkrét vízmelegítési hőmérséklet beállításának lehetősége. Így ha például matcha zöld teát készít, a vízforralón a víz hőmérsékletét 80°C-ra állíthatja, és így biztos lehet benne, hogy a teát helyesen fogja elkészíteni. Hasonlóképpen, a mézet is felmelegítheti a vízforralóban anélkül, hogy túl magas hőmérséklettel tönkretenné. Elég, ha a vízforraló hőmérsékletét beállítja 40°C-ra. Néhány intelligens vízforraló rendelkezik közvetlen előre beállított üzemmódokkal, mint például méz, tej, tea, kávé stb.

2) Vízhőmérséklet fenntartó üzemmód

Gyakran iszik otthon forró italokat, például teát, vagy irodában dolgozik, és szeretné, ha egy kanna forró víz készen állna a teázáshoz a kollégáival? Egyes intelligens vízforralók egész nap képesek a vizet egy beállított hőmérsékleten tartani. Ez a választott típustól függ. 

3) Vízmelegítés egy meghatározott órára

Azok számára, akik nem igazán szeretnek korán felkelni, az intelligens vízforralók nagyszerű funkciót kínálnak a víz előre beállított időben történő felmelegítésére. Így este beállíthatja az időt, hogy mikor legyen elkészülve a vízforraló, és a reggeli ismét egy kicsit könnyebb lesz. A vízforraló érzékelővel rendelkezik, és nem kapcsol be, ha az adott időpontban nincs víz a vízforralóban. 

Vannak olyan vízforralótípusok, amelyeknél a fent leírt funkciókat a kijelzőn lehet beállítani, míg mások mobiltelefonon és alkalmazáson keresztül is vezérelhetők. Tehát csak Önön múlik, hogy a vásárlás során mit részesít előnyben. A vízforralók ma már a nagyszerű tulajdonságok mellett attraktív dizájnt is kínálnak, és természetesen biztonsági tanúsítványokkal rendelkeznek a felhasznált anyagok és az esetleges elektromos balesetek elleni védelmi rendszerek tekintetében. 

Az intelligens vízforralók választékát ITT találja.